טיפול בנקבוביות פעורות- הסוד הגדול נחשף

העור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף האדם, והוא משמש מעין חוצץ בין פתוגנים וכימיקלים המצויים בסביבתו לבין האיברים החיוניים שלנו, מה שהופך אותו לחלק בלתי נפרד ממערכת החיסון. הרכב העור משתנה בחלקי הגוף השונים, אך ככלל הוא מכיל מיליוני נקבוביות שרובן אינן נראות לעין האנושית. נקבוביות אלו פתוחות ולמעשה מאפשרות לעור "לנשום". כל נקבובית מכילה זקיק שיער, בלוטת זיעה ובלוטת חלב המייצרת שמן, כאשר בלוטות אלו נפוצות יותר בנקבוביות הפנים. מאמר זה יעסוק בנקבוביות פעורות בעור הפנים, ובכל הדרכים שבהן תוכלו לצמצם אותן במטרה לשפר את מרקם העור שלכן. בואו נתחיל!

מהן נקבוביות?

נקבוביות, כאמור, הן למעשה "פתחים" זעירים בעור. דרך פתחים אלה, העור מפריש זיעה ושומן. גם לזיעה וגם לשומן יש תפקיד חשוב בהגנה על העור שלנו, כך שהנקבוביות חיוניות ביותר לתפקודו התקין של הגוף ושל העור. יחד עם זאת, ככל שאנחנו מתבגרות, ובמיוחד כאשר איננו מקפידות על ניקוי יסודי של עור הפנים, הפסולת והשומן הנמצאים על העור שלנו נלכדים בתוך הנקבוביות וגורמים להן להיראות גדולות יותר. נקבוביות אלה יכולות להיות סתומות או פעורות.

מהו ההבדל בין נקבוביות סתומות לפעורות?

אחד המשתנים המשפיעים ביותר על מראה הנקבוביות הוא הגיל. עם השנים, עור הפנים שלנו הופך פחות גמיש ויותר יבש, מה שמבליט אף יותר את הנקבוביות שנותרו פעורות. כאשר הנקבוביות הפעורות בולטות הן משוות לעור הפנים מראה לא אחיד.

נוסף על כך, עודפי השומן והלכלוך המצטברים על עור הפנים עלולים לחדור אל הנקבוביות הפעורות, מה שיוצר תופעה המכונה בשפה המקצועית "קומודונים", ובשפה העממית יותר – "ראשים שחורים". אותם קומודונים נראים כמו נקודות שחורות על עור הפנים, והם נוטים להצטבר לרוב על הלחיים או באזור ה-T (המצח, הסנטר והאף). מכיוון שעודפי השומן והלכלוך למעשה "סותמים" את הנקבוביות, נקבוביות אלו נקראות "נקבוביות סתומות".

מהן הסיבות לנקבוביות פעורות?

לפני שנפרט לפניכן את דרכי הטיפול בנקבוביות פעורות, יש להסביר תחילה מה גורם להופעתן. יש כמה גורמים עיקריים לנקבוביות פעורות בעור, והם:

  • גנטיקה – גנטיקה היא ללא ספק הסיבה הנפוצה ביותר לנקבוביות פעורות. הגנים שלנו קובעים הן את כמות הנקבוביות והן את כמות השמן (החלב) שהן מייצרות.
  • חשיפה לשמש – אנשים הנחשפים לשמש בתדירות גבוהה עלולים לאבד מהקולגן הנמצא בעור שלנו באופן טבעי. קולגן הוא רכיב חשוב בעור שלנו מאחר שהוא תורם לגמישות וללחות העור, וככל שהעור פחות גמיש, כך הנקבוביות הפעורות בולטות יותר.
  • עור שמן – לכל אחד ואחת מאיתנו סוג שונה של עור המצריך שגרת טיפוח תואמת. אנשים בעלי עור שמן עלולים לסבול מאקנה (דלקת של בלוטות החלב וזקיקי השערות) ומנקבוביות פעורות. לא בכדי טיפול באקנה כולל בין היתר שימוש במוצרי טיפוח ייעודיים המסייעים למיגור הופעת הפצעונים ולצמצום הנקבוביות.
  • שגרת טיפוח לא מתאימה – לשגרת הטיפוח שלנו יש השפעה רבה על מראה הנקבוביות. מצד אחד, שגרת טיפוח מתאימה יכולה לשפר פלאים את מראה הנקבוביות הפעורות, ומצד שני, שגרת טיפוח שאינה נכונה לנו עלולה דווקא להחמיר את המצב. לדוגמה, כאשר אנשים בעלי עור שמן משתמשים בתכשירים המגבירים את ייצור השומן בעור (כמו בתכשירים המיועדים לבעלי עור יבש), הם עלולים לסבול מנקבוביות סתומות.

ארבעה טיפים לטיפול בנקבוביות פעורות

הדרך הטובה ביותר לטפל בנקבוביות פעורות היא באמצעות טיפול מניעתי. הקפדה על שגרת טיפוח נכונה שתטיב עם עור הפנים שלכן עשויה למנוע מראש את הופעתן של נקבוביות מורחבות ופעורות. להלן מספר טיפים שכדאי לכן ליישם בשגרת הטיפוח שלכן למניעת נקבוביות פעורות:

  • ניקיון הפנים – לניקוי יסודי של עור הפנים קיימת חשיבות גדולה מאוד על מראה הנקבוביות, וזאת מאחר ששאריות איפור, לכלוך, שומן וחיידקים עלולים להצטבר בתוך הנקבוביות, לחסום אותן ולהגדיל אותן. ניקוי עמוק ויסודי תורם רבות למראה עור פנים אחיד ואסתטי יותר, ואין להמעיט בחשיבותו. ההמלצה היא להשתמש בסבון פנים איכותי על בסיס חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות מדי בוקר וערב, הן כדי לנקות את העור מכל שאריות הלכלוך והן כדי להכין את העור לספיגה מיטבית של תכשירים שאותם מניחים לאחר הניקוי, כמו ויטמינים, סרומים וקרמים.
  • ויטמינים – ויטמינים רבים תורמים להזנת העור. לכן אפשר ומומלץ לצרוך אותם באמצעות התזונה שלנו, אם כי היום הם מצויים גם בתכשירים רבים המיועדים לעור הפנים, כמו למשל בקרם לחות המכיל ויטמין B9 ושלל חומצות אמינו. ויטמינים אלה תורמים מאוד לעור פנים שמן מאחר שהם מווסתים את רמות השומן שהוא מפריש, נלחמים בחיידק האקנה ומונעים פצעים ופצעונים.
  • חומצות אלפא ובתא – כאשר העור מתבגר, חלה ירידה ביכולת התחדשות התאים, מה שמתבטא בין היתר באובדן גמישות. שימוש בחומצות, ובפרט בחומצות אלפא ובתא הידרוקסיות, היא דרך יעילה מאוד לחדש את העור. חומצות אלו, המצויות לרוב בתכשירי פילינג לפנים, מסייעות בהסרת התאים המתים, מטשטשות פגמי עור ומעודדות ייצור קולגן, מה שעשוי לשפר גם את מראה הנקבוביות.

כמו כן, חומצה נוספת המשמשת היום לטיפולים קוסמטיים רבים היא חומצה אזלאית, שהיא למעשה תרכובת טבעית המצויה בצמחים כמו חיטה ושעורה ותפקידה להגן עליהן מפני מזיקים. בשל תכונותיה הייחודיות, היא משמשת גם לטיפול בעור ומסייעת רבות באיזון השומן המופרש מבלוטות החלב אל העור.

  • שימוש בסרוםסרום לפנים הוא למעשה תרכובת מרוכזת ועשירה מאוד של רכיבים התורמים לשיפור מראה עור הפנים שלנו. תרכובת זו תכיל בדרך כלל ויטמינים וחומצות שונות, כמו למשל ויטמין C וחומצה היאלורונית. ויטמין C הוא נוגד חמצון עוצמתי ביותר המונע יובש ומשפר את מרקם העור, וחומצה היאלורונית (שאותה תאי העור שלנו מייצרים גם באופן טבעי) מסייעת בוויסות רמת הלחות בעור ומאטה את תהליך ההזדקנות הטבעי שלו.

מסכות ביתיות לטיפול בנקבוביות

מרכיבים:

  • 1 מלפפון בינוני
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1/2 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 1פיסת בד כותנה

אופן ההכנה:

טחנו את המלפפון בבלנדר ותעבירו אותו לצלוחית. הוסיפו את מי הוורדים ואת מיץ הלימון ותערבבו אותם היטב.

אופן השימוש:

פזרו את התערובת על גבי בד הכותנה והניחו את הבד על הפנים. השאירו את הבד על הפנים למשך 10 דקות ולאחר מכן שטפו את הפנים במים פושרים.

לסיכום

נשים רבות עשויות להתמודד עם נקבוביות פעורות בעור הפנים, בין אם כתוצאה מהתבגרות טבעית, גנטיקה או בעקבות שגרת טיפוח לא נכונה. כל הטיפים שהצגנו לעיל מטרתם לסייע לכן להתמודד עם הנקבוביות הפעורות על הצד הטוב ביותר ולמנוע את הופעתן. לכל התלבטות או שאלה בנושא, מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי ומוסמך. בהצלחה!